Kako Djevojka Može Plesati U Diskoteci

Sadržaj:

Kako Djevojka Može Plesati U Diskoteci
Kako Djevojka Može Plesati U Diskoteci

Video: Kako Djevojka Može Plesati U Diskoteci

Video: Kako Djevojka Može Plesati U Diskoteci
Video: Kako da vam neko priđe u izlasku 2024, April
Anonim

Ples vam pomaže da se opustite, opustite dušu i tijelo. I tako svakog vikenda vi i vaši prijatelji idete u diskoteku. Ali najčešće stojite po strani i gledate druge kako plešu, jer vam se čini da apsolutno ne znate plesati i ne znate to raditi u diskoteci. Međutim, jednostavno promatranje drugih neće pomoći stvarima. Moraju se usvojiti druge metode.

Kako djevojka može plesati u diskoteci
Kako djevojka može plesati u diskoteci

Neophodno je

  • - pretplata na plesnu školu,
  • - računar sa pristupom Internetu.

Instrukcije

Korak 1

Prijavite se za tečaj plesa. Naravno, za diskoteku vam nisu potrebni valcer ili rumba. Ali ima i puno modernih plesova, a postoji i mnoštvo škola koje se nude da to nauče. Pronađite dobrog trenera modernog plesa i počnite pohađati časove. Možda će vam plesna škola postati ne samo polazna točka za ples u diskoteci, već i nešto više. Napokon, ponekad se dogodi da ni sami ne znate za neke svoje sposobnosti dok ne pokušate.

Korak 2

Pokušajte naučiti plesati samostalno ako vam časovi s trenerom iz bilo kojeg razloga nisu prikladni. Na internetu postoji puno videozapisa sa treninzima za početnike u plesu. Potražite ih na specijaliziranim forumima, na društvenim mrežama ili jednostavno putem pretraživača. Međutim, ako se odlučite samostalno vježbati, trebat ćete trenirati i snagu volje. Ako u plesnoj dvorani trener prati redovitost vaših treninga, tada vas kod kuće niko osim vas neće prisiljavati na vježbanje. Stoga, ako ste postavili cilj, ne odustajte od njega.

Korak 3

Pronađite svoj stil. Ne morate čak ni učiti profesionalni ples. Napokon, diskoteka nije međunarodno takmičenje. Na njemu plešu iz zadovoljstva, a vaš zadatak je naučiti kako se opustiti i plesati onako kako vi želite. Iako će vam, naravno, satovi plesa dodati plastiku i fleksibilnost, što također neće biti suvišno.

Korak 4

Pokušajte ne obraćati pažnju na druge, ne pokušavajte imitirati nečije pokrete. Može izgledati smiješno i ne previše lijepo. Manje kontrolirajte svoje pokrete. Ako se u glavi pomičete kamo dalje staviti nogu i kako podići ruku, ples će izgledati neprirodno. Shvatite da svaka osoba na plesnom podiju jednako dobro razmišlja kao i vi i malo gleda na druge, jer je zauzeta sobom. Stoga, nemojte misliti da svi gledaju samo vas, ne oklijevajte.

Korak 5

Ne odbijajte mlade ljude koji vas pozivaju na polagani ples. Ples vas ne obavezuje ni na šta, upamtite ovo. Ali ne zaboravite da se držite na distanci. Nije potrebno plesati s partnerom na dohvat ruke, ali takođe se ne biste trebali previše maziti s nepoznatom osobom. Ne budite pristupačna djevojka, to se cijenilo u svako doba i još uvijek se cijeni. Naravno, prvo ste u diskoteku došli da se opustite i opustite. Međutim, ne zaboravite da će noćna tama i obojena svjetla nestati ujutro.

Preporučuje se: