Kako Napraviti Sam Organizator Donjeg Rublja

Sadržaj:

Kako Napraviti Sam Organizator Donjeg Rublja
Kako Napraviti Sam Organizator Donjeg Rublja

Video: Kako Napraviti Sam Organizator Donjeg Rublja

Video: Kako Napraviti Sam Organizator Donjeg Rublja
Video: Slaganje muskog donjeg rublja/ 2024, Maj
Anonim

Organizator za donje rublje nezamjenjiv je predmet u domaćinstvu koji vam omogućava da ladicu za posteljinu u ormaru držite u savršenom redu. Takav je organizator lako izraditi vlastitim rukama, prilagođavajući njegove dimenzije tačno mjestu skladištenja posteljine.

Organizator domaćeg rublja
Organizator domaćeg rublja

Klasični organizator iz kutije

Organizator za pranje rublja najlakše je napraviti na gotovim kartonskim kutijama. Da biste to učinili, potrebna vam je kutija čije će vam dimenzije omogućiti da je smjestite u ladicu ormara ili na mjesto na kojem je odloženo vaše donje rublje. Bočni zidovi kutije pažljivo se režu do željene visine, nakon čega se budući organizator lijepi iznutra i izvana prelijepim dekupaž papirom.

Pravougaone trake su izrezane iz druge kutije, koja će služiti za stvaranje pregrada. Broj traka ovisi o tome koliko će stanica sadržavati organizator. Na dijelovima se rade mali rezovi koji su potrebni za međusobno povezivanje pregrada. Da bi se održao opći stil dizajna, pregrade su također zalijepljene dekupaž papirom, a za pouzdanost su prekrivene slojem laka na vrhu. Pregrade se ubacuju u organizator, ako je potrebno, ukrašavaju se ukrasnim elementima.

Ako je organizator na otvorenim policama, to se može učiniti elegantnijim tako da se zalijepi presvlaka od tkanine, umjesto da se zalijepi papirom. Na odabranoj tkanini crta se pravokutnik čija dimenzija omogućuje zatvaranje dna i zidova kutije izvana. Na isti način izrađuje se unutarnja navlaka za organizator i njegove pregrade, a tkanina može biti iste boje kao na vanjskoj navlaci ili kontrastne boje.

Prvo se navlači vanjski poklopac na organizator, a zatim se ugrađuju unutarnji i pregrade. Gornji rub unutarnjeg poklopca obrađen je ukrasnim šavom ili trakom za obrezivanje i preklopljen preko vanjskog poklopca. Gotov proizvod ukrašen je vrpcama, mašnama, cvjetovima od tkanine, perlicama.

Organizator saća

Organizator za donje rublje, izrađeno u obliku šesterokuta-saća, izgleda vrlo originalno i impresivno. Za izradu takvog spremnika trebat će vam plastične kartice iste veličine i debeli papir. Ako pri ruci nemate plastične kartice, možete ih zamijeniti kartonskim praznim pločama izrezanim prema predlošku.

Da biste napravili ravnomjerno i uredno saće, izrežite traku papira čija veličina omogućuje preklapanje po dužini i unutar rezultirajuće trake stavite šest plastičnih kartica. Preporuča se polaganje karata na udaljenost od oko 2-3 mm i fiksiranje kapljicom ljepila. Istodobno, na donjim rubovima papirne trake trebao bi ostati mali rub tako da se papir može malo saviti - na taj će se način gotova ćelija zalijepiti za dno.

Za dno morate pripremiti kartonske šesterokute. Traka s kartama je presavijena u obliku šesterokutnog saća, oblikovana, tako da se dobije predložak za izradu dna ćelije. Na formiranom saću savijeni donji rubovi premazuju se ljepilom, dno se lijepi, a zatim se bočni zidovi saća lijepe. Da biste dizajnu dali pouzdanost, možete ga zalijepiti na debeli list kartona. Gotovi organizator ukrašen je vrpcama, čipkom, mašnama.

Preporučuje se: