Kako Izrezbariti Bundevu Za Noć Vještica

Kako Izrezbariti Bundevu Za Noć Vještica
Kako Izrezbariti Bundevu Za Noć Vještica

Video: Kako Izrezbariti Bundevu Za Noć Vještica

Video: Kako Izrezbariti Bundevu Za Noć Vještica
Video: Halloween Carved Pumpkins Tikve Bundeve Buče Noć vještica 2024, April
Anonim

Da biste isklesali tikvu za Noć vještica, prirodno vam treba buča. Ne nužno velika, jer ovdje veličina nije bitna. Iako će, naravno, od velike bundeve ispasti vrlo lijepi svijećnjak, posebno onaj koji se uzgaja u vašem vrtu. Ali ako nemate vlastiti vrt, put vam leži ravno do tržnice, gdje možete ubrati najljepšu buču za sebe.

Kako izrezbariti bundevu za Noć vještica
Kako izrezbariti bundevu za Noć vještica

Nakon što postanete ponosni vlasnik bundeve, flomasterom ćete morati označiti mjesto koje ćete odsjeći tako da postoji poklopac. Nakon toga na bundevi nacrtate najrazličitija lica, sve ovisi o vašoj mašti. Ako vam se ruka trese, nemojte se uzrujavati, jer bundevu uvijek možete oprati i započeti ispočetka. Ali samo nemojte pretjerivati s crtežom, imajte na umu da je crtanje samo mali dio stvari, pa ipak morate izrezati ono što ste nacrtali.

Nakon toga pažljivo odsječete poklopac oštrim nožem, budite izuzetno oprezni jer poklopac i dalje treba. Nakon toga izvučete svu pulpu iz bundeve, za to je bolje koristiti žlicu.

Zatim ponovo uzmete nož i nježnim pokretima izrežete crtež. Da bi crtež bio što precizniji, preporučuje se nož držati pod uglom od 90 stepeni u odnosu na bundevu.

Izrezani komadi bundeve pažljivo se izvlače iz bundeve. Nakon što je vaša bundeva spremna, trebate je ostaviti nekoliko dana na otvorenom, a za to vrijeme će se za vas osušiti.

Nekoliko dana kasnije, kad se buča malo osuši, u nju stavite svijeću, malu, ali zapravo veličina svijeće u potpunosti ovisi o veličini bundeve, a zatim je pokrijete poklopcem.

Sve. Vaša lampica je spremna.

Kao što vidite, da biste za Noć vještica isklesali bundevu, ne morate imati posebne vještine. Sve što vam treba je bundeva i dobar oštar nož. Bundeva može biti bilo koja, nema veze, ponekad se od malih bundeva dobiju prava remek-djela, sve je u veličini, ali koliko vješto znate kako se rukuje s bundevom. Stoga, kada odabirete bundevu za Noć vještica, ne morate gledati njezinu veličinu, vodeći se time, što veća, to bolja, a usput, ispravan oblik također nije glavna stvar. Budući da postoji toliko različitih lijepih i neobičnih bundeva, ne biste ih smjeli ostavljati po strani. Napokon, na Noć vještica ne pravi se jedna tikva, već nekoliko. Jedino na što morate obratiti pažnju je kvalitet bundeve. Trebalo bi biti savršeno.

Preporučuje se: