Kako Napraviti Slajd Od Snijega

Sadržaj:

Kako Napraviti Slajd Od Snijega
Kako Napraviti Slajd Od Snijega

Video: Kako Napraviti Slajd Od Snijega

Video: Kako Napraviti Slajd Od Snijega
Video: Ermin Hadzic Dzamija od snijega (Tromedja) 2024, April
Anonim

Jedna od najsmješnijih zimskih aktivnosti je tobogan, odnosno, skijanje s njega. Tobogan posebno privlači pažnju djece, a odrasli nisu neskloni da dožive vrtlog neuporedivih senzacija. To se može učiniti gotovo na samom početku zime, čim padne potrebna količina snijega i nastupi period hladnog vremena.

Kako napraviti slajd od snijega
Kako napraviti slajd od snijega

Neophodno je

  • -lopata
  • - dovoljna količina snijega
  • -hladna voda

Instrukcije

Korak 1

Uzmite široku lopatu za snijeg. Možete ga kupiti u željezariji. Lopate snijeg na hrpu, što je gomila viša, to bolje. Ako pravite tobogan za malo dijete, bolje je da ga napravite ne previše visok.

Korak 2

Dajte oblik svojoj kreaciji. Širina tobogana trebala bi biti oko 1,5 metra, a još bolja 2 metra. Visinu odaberite po vlastitom nahođenju. Dužina može biti 3-5 metara ili više. Najbolja opcija je klizač od pet metara.

Korak 3

Ne morate raditi branike, oni se sami formiraju kad započnete puniti tobogan. Ali napravite korake od visokog dijela. Da biste to učinili, kompaktirajte snijeg i poduzmite male korake uklanjajući lopatom višak snijega. Ako je klizalište visoko, a uspon strm, napravite stepenice široke oko 50 centimetara, pa će ih biti sigurnije penjati.

Korak 4

Napunite tobogan vodom. Preporučljivo je to učiniti iz crijeva za prskanje ili iz obične kante za zalijevanje. Koristite samo hladnu vodu, a topla voda može pokvariti sav vaš rad. Bolje je ne ispunjavati korake.

Korak 5

Nakon prvog zalijevanja, pustite da se voda smrzne. Zatim izlijte tobogan još nekoliko puta dok površina leda ne bude ravna, bez neravnina. Ako su se na mjestima stvorili duboki žljebovi, prekrijte ih snijegom i navlažite vodom. Dodajte i zalijte dok se ne izravnaju sa glavnom ledenom masom.

Korak 6

Kad se led potpuno smrzne, možete početi klizati. Ne zaboravite uzeti sanke s ledom ili obični debeli karton, pa će brzina spuštanja niz brdo biti mnogo veća. Djeci mlađoj od tri godine poželjno je voziti se u paru s jednim od roditelja.

Preporučuje se: