Kako Sažeti Stanje Odlazeće Godine

Sadržaj:

Kako Sažeti Stanje Odlazeće Godine
Kako Sažeti Stanje Odlazeće Godine

Video: Kako Sažeti Stanje Odlazeće Godine

Video: Kako Sažeti Stanje Odlazeće Godine
Video: Возведение перегородок санузла из блоков. Все этапы. #4 2024, Maj
Anonim

U Novoj godini je uobičajeno da se poželi želja. Takođe je moderno praviti planove za narednu godinu. Ali nije ništa manje važno sagledati odlazeću godinu i izvući zaključke.

Kako sažeti stanje odlazeće godine
Kako sažeti stanje odlazeće godine

Instrukcije

Korak 1

Sažimanje je važan dio rada na sebi. Stoga se za to trebate pravilno pripremiti. Izaberite pravi trenutak, povucite se. Važno je ostati smiren i imati slobodno vrijeme.

Korak 2

Osvrnite se na prošlu godinu. Razmislite na čemu ste zahvalni u proteklom periodu, na čemu možete slaviti pobjede i postignuća i pozitivne promjene. Vrlo je važno biti u mogućnosti usredotočiti se na pozitivno i naglasiti dobro.

Korak 3

Rezimirajte svako područje vašeg života koje vam je važno. To može uključivati porodicu, posao, lični razvoj, sport, hobije i socijalnu stranu. Obratite pažnju na to kakve su se promjene u njima dogodile. Možda ste poboljšali porodičnu atmosferu, napravili veliki korak u svojoj karijeri, prenijeli odnos s nekim ljudima na drugi nivo.

Korak 4

Ne zaboravite da se pohvalite zbog ispravnih odluka, otkrića u životu i u sebi. Zapišite šta ste naučili, što ste naučili. Sjetite se koja je knjiga koju ste pročitali u protekloj godini ostavila najuočljiviji trag na vašoj duši, koji vas je film impresionirao.

Korak 5

Ostavite sve loše u prošloj godini. Oprostite na uvredi, pustite negativnost. Svečano zapišite na papir šta ste ostavili u odlaznom periodu. Možda će to biti loše navike, odnosi koji vam nisu donijeli radost, posao koji vas nije zadovoljio.

Korak 6

Zapamtite svoje greške i iz njih izvucite prave zaključke. Razmislite o tome kako ste trebali postupiti u datoj situaciji. Ali ne trebate se zamjerati svojim greškama. Možda ne znate kakve će se ispasti vaše radnje.

Preporučuje se: