Kako Vezeti Pletene Predmete

Sadržaj:

Kako Vezeti Pletene Predmete
Kako Vezeti Pletene Predmete

Video: Kako Vezeti Pletene Predmete

Video: Kako Vezeti Pletene Predmete
Video: Как плести фенечки? 2 | Masherisha 2024, Maj
Anonim

Čak i obična pletena stvar napravljena najčešćim podvezicama može biti svijetla i neobična. Treba ga samo ukrasiti vezom. A može biti lakše i zanimljivije od pletenja uzoraka u boji.

Kako vezeti pletene predmete
Kako vezeti pletene predmete

Neophodno je

  • igla širokog oka
  • niti
  • makaze
  • šema za vez

Instrukcije

Korak 1

Odaberite uzorak za vez, odaberite konac željenih boja. Odaberite šav kojim ćete veziti.

Korak 2

„LOOP“ŠIV se koristi za vez na prednjoj površini. Pričvrstite konac na pogrešnu stranu odjeće i povucite je na desnu stranu na dnu rupice za zakopčavanje. Umetnite iglu s desna u lijevo iznad rupice za dugme, izvucite konac i vratite iglu na pogrešnu stranu. Dakle, čini se da s vezom duplicirate već ispletenu petlju.

Korak 3

ŠAM "LOOP 2 * 2" izrađen je prema istom principu kao i šav "petlje". Osigurajte konac s pogrešne strane i povucite ga na desnu stranu između podnožja dviju petlji. Umetnite iglu s desna na lijevo kroz dvije petlje, dva reda iznad mjesta na kojem ste ostavili konac. Povucite konac na pogrešnu stranu.

Korak 4

ZIGZAG TAMBURNI ŠIV. Pričvrstite konac na pogrešnu stranu, povucite ga na desnu stranu. Napravite veliki lanac. Prošijte iglom prema naprijed unutar petlje lanca od mjesta na kojem ste izvukli konac do mjesta na kojem će petlja završiti. Ponovite postupak, pazeći da šav bude poput cik-cak. Da biste to učinili, napravite šavove prema naprijed iglom, ne pravocrtno, već cik-cak.

Korak 5

ROCOCO. Ovaj vez se obično koristi za izradu cvijeća. Osigurajte nit s pogrešne strane odjeće i povucite je na desnu stranu. Umetnite iglu u tkaninu kao da ćete šivati iglu naprijed. Zatim namotajte konac oko igle, ali ne prejako. Izvucite iglu, ako je potrebno, prikačite rezultirajući bičevi na platno dodatnim malim šavovima. Što više navigacija napravite, veći luk dobivate.

Preporučuje se: