Kako Imenovati Sliku

Sadržaj:

Kako Imenovati Sliku
Kako Imenovati Sliku

Video: Kako Imenovati Sliku

Video: Kako Imenovati Sliku
Video: Rad sa slikama u Wordu 2017 | Numeracija slika | TV Rovac 2024, April
Anonim

Umetnik se obično trudi da publika skrene pažnju na njegov rad. Često se dogodi da se slika pamti uglavnom zbog dobro izabranog imena. Stoga, ako želite privući gledatelje svom stvaralaštvu, pobrinite se da ime nadopunjuje ono što je prikazano na platnu.

Iz imena bi trebalo biti jasno na šta je umjetnik želio skrenuti pažnju
Iz imena bi trebalo biti jasno na šta je umjetnik želio skrenuti pažnju

Instrukcije

Korak 1

Razmislite šta ste tačno nacrtali. Ovo je važno čak i ako crpite iz života. Na šta želite skrenuti pažnju gledaoca? Šta je važno na slici, šta se može smatrati sekundarnim? Ako ste nacrtali scenu bitke i za vas je važno da je tamo prikazana neka vrsta bitke, sliku možete nazvati tako. No, vrlo je vjerojatno da je ponašanje osobe u ovoj bitci važno. Tada bi, naravno, njegovo ime trebalo biti u naslovu. Isto vrijedi i za ostale žanrove. Nazovite mrtvu prirodu "plavim astrama" ako vam je u ovom slučaju važna boja, a "modnim drvetom" ako vam se svidio oblik debla.

Korak 2

Na portretu je najčešće zapisano ime prikazane osobe. Međutim, to uopće nije potrebno. Sjetite se na šta ste obraćali pažnju kada ste odlučili slikati portret ove osobe. To može biti njegova profesija, osobine izgleda ili odjeće. A gledatelj bi trebao primijetiti tačno ono što vam se svidjelo.

Korak 3

Razmislite koliko ozbiljno gledalac treba da shvati ono što je prikazano. Nazovite ozbiljnu sliku jednostavno, s jednom ili dvije riječi ili s kratkom frazom. Možete i sanjati ime strip kreacije. U ovom slučaju koristite aforizam ili čak potpuno objašnjenje onoga što ste nacrtali. To je možda čak i kratka priča o junacima i njihovim postupcima. Glavno je da to bude jasno i ne predugo.

Korak 4

Nakon što odaberete nekoliko opcija za ime, odlučite gdje i kako ćete ih napisati. Natpis može biti na posebnoj ploči ili na samoj slici. Sve ovisi o stilu i zadacima koje umjetnik sebi postavlja. Gledatelj treba pročitati natpis na platnu s udaljenosti od nekoliko koraka. Natpis na tanjuru obično odgovara stilu ne samo same slike, već i prostorije u kojoj visi. Takođe bi ga trebalo lako čitati.

Preporučuje se: